11 Mayıs 2008 Pazar

10 MAYIS 08 GELİŞME TAKİBİ ( 3 )




Posted by Picasa

DOKU KÜLTÜRÜ ÜRETİMİ MUZ FİDESİ




Posted by Picasa

EYLÜL AYINDA ARAYA DİKİM

Posted by Picasa

10 MAYIS 08 GELİŞMETAKİBİ ( 2 )




Posted by Picasa

İSTENMEYEN YARI ÇİÇEK

Posted by Picasa

10 MAYIS 08 GELİŞME TAKİBİ 1




Posted by Picasa

YARI ÇİÇEK DOĞUMLAR

25 Nisan ile 15 Mayıs arası doğum yapan ağaçların meyvesi genellikle tam çiçek veya yarı çiçek olarak doğuyor ve parmakları kısa kalıyor. Bu durum normal fidanlarda ve genç fidanlarda aynı oluyor, ağaç yapısına göre farklılık göstermiyor. Bu tür meyvelerin çiçek kısmı kesilir ise var olan birkaç tarak meyvenin parmakları biraz daha fazla uzuyor.
Bu şekilde doğumdan olan kısa parmakların biraz uzayıp kısalığı bir miktar telafi ediliyor. Ama meyvenin tamamı veya birkaç tarak muz olup fazlası çiçek olur ise meyveyi hemen kesip atarak, alttaki yeni fidanın büyüyüp en geç Ekim ayı içersinde meyve vermesini sağlayabiliriz.
Dönüşüm bu şekilde sağlanırsa gelecek sezon için de düzgün ve istenen boyda fidan elde edebiliriz.
Mayıs ayı büyümenin en hızlı olduğu dönemdir. Bu ay bakımlı ve sağlıklı bir bahçede ağaçların altı günde, bir yaprak verdiği görülmeye başlandı.
Ay sonuna doğru düzgün bir fide ayarı yapılmalı.

Yarı çiçek


Posted by Picasa

Yarı çiçek

Posted by Picasa

5 Mayıs 2008 Pazartesi

MUZ AĞAÇ DERİNLİĞİNİ KORUMAK

Muz bahçesinde aralardaki yaşlı ve kötü durumdaki ağaçlar iptal edilip genç sağlıklı ağaçlardan tek veya çift fidan bırakarak ağaç derinliği standart seviyede uzun yıllar korunabilir. Sürekli olarak ilk çıkan dört fidandan birisini bırakarak bu sağlanabilir Muz ağaçlarının birkaç yıl içinde toprak üzerine çıkarak bahçenin yenilenmesine gerek duymanın sebebi sadece bizleriz, yanlış fide ayarı ile buna sebep oluyoruz.
Eğer yanlış fide ayarından olmasaydı doğada muz bitkisi bu günlere ulaşamazdı.
Resimlerde 01 mayıs da genç ve derinden çıkan fideleri durumunu gözlemleyebilirsiniz.