23 Ağustos 2008 Cumartesi

ARA FİDAN UYGULAMASI

---Ana muz bu yılın meyvesini vermiş, fidanı ağustos başı 16 yaprağa ulaşıp oda fidesini vermiş ve ekim sonu veya kasımda meyvesini verecek, onun fidesi ise gelecek yıl temmuz sonu gibi normal zamanda meyve verecek. Bu gibi ara uygulama yapılınca ağacın toprak üzerine çıkarak derinliğini kaybederek bahçe yenileme gereği olmuyor muz serasında bu şekilde uzun yıllar verim kaybı olmadan hasat yapılabilir. --- Bu ugulamada ara fidanlardan bazısından meyve alınmıyabilir. Bu durumda kötü meyve iptal edilip ağaçta 2 veya 3 yaprak bırakarak alttaki fidesinin daha çabuk büyümesi sağlanır. İptal edilen meyvenin ağacı tamamen kuruyacak şekilde kesilmemeli ki fidesini büyütebilsin.Bu uygulama bahçedeki ağaç sayısının yaklaşık % 80 inde uygulanabilir ---Bahsedilen gibi uygulamada bahçe yaşlanmaz, ağaçlar daha dayanıklı olur,verilen gübreleri daha rahat alım yapar, parmak uzunluğu artar,ağırlığı artar, hasat süresi kısalır. En önemlisi bahçe yenileme zahmetine,verim kaybına, yenileme masrafına gerek kalmaz.
Posted by Picasa

12 Ağustos 2008 Salı

AĞUSTOS AYI BAKIMI

----Bu aydan itibaren her üç haftada bir dolaşarak çiçek saplarındaki kurumuş ve nemden dolayı sapa yapışmış bitki atıklarını temizlemeliyiz. Bu uygulamayı yaparsak muz dalının çiçekleri meyve kesimine kadar sağlam kalır.
----Büyük bıraktığımız fidelerden 17 yaprağa ulaşanlar fide vermeye başladı bunlar her ay takip edilip sürekli tek fide olarak bırakılmalı.
----Doğumu tamamlamış meyvelerin kuru çiçek yaprakları temizlenip dal üzerinde gün ışığı penceresi açılmalı
----Fidan konrolü yapılıp istenmeyen boy fideler imha edilmeli ve bize yarayan 18-20 veya 8-10 yapraklılar son ayar olan 15 eylü'le kadar bırakılmalılar.Bu boylarda fidan olmayıp sadece 8 yapraktan küçük olanlar var ise bunlar tek fidana indirilmeliler.

01 AĞUSTOS 08 GELİŞME TAKİBİ ( 4 ) BANANA PLANTATION




Posted by Picasa

01 AĞUSTOS 08 GELİŞME TAKİBİ ( 3 )

 
 
 
 
Posted by Picasa

01 AĞUSTOS 08 GELİŞME TAKİBİ ( 2 )

 
 
 
 
Posted by Picasa

01 AĞUSTOS 08 GELİŞME TAKİBİ ( 1 )

 
 
 
 
Posted by Picasa